#1 2006-09-02 16:03:19

Lucy

GARYOLDMANIAK

Ludwig van Beethoven i Sid Vicius....

Ludwig van Beethoven i Sid Vicius....
Ró¿ni ludzie, ró¿ne epoki, ró¿ne historie...  Niepodobni ani fizycznie, ani mentalnie ani w ¿aden innych sposób...
Ale postaci autentyczne, ludzie którzy ¿yli, tworzyli, zostawili po sobie...

Wampira mo¿na zagraæ w ró¿ny sposób, obdarzaj±c go indywidualnym rysem, kreuj±c postaæ, nie mo¿na jednak kreowaæ kogo¶ kto by³ i ¿y³... trzeba siê nim staæ...

Na zdrowy rozum niemo¿liwe jest ¿eby jedna osoba mog³a odtworzyc te dwie tak krañcowe rózne postaci... Niemo¿liwe?

Nie wiem jak naprawdê wygl±da³ Sid, bo nigdy mnie to specjalnie nie interesowa³o, nie by³am fank± Sex Pistols, Beethovena za¶ znam tylko z niewyra¼nych portretów i rycin... ale ju¿ nigdy, przenigdy nie bêdê w stanie wyobraziæ sobie, ¿e Sid nie by³ Gary'm, ani ¿e Beethoven móg³ wygl±daæ i zachowywaæ siê inaczej...

To ona, moja samotno¶æ, mój Anio³ Ciszy, mój cieñ,
spokojna przystañ i odch³añ, jest lustrem, ¼ród³em i snem...

#2 2006-09-24 09:35:40

gary1oldmansailormary

POCZ¡TKUJ¡CY

Re: Ludwig van Beethoven i Sid Vicius....

"ja mam calom dyskografie sex pistols i kiedys widzialam ich teledysk i uwazam ze gary jest bardzo dobrym odtwurca sida jak ich porownac to sa bardzo do siebie podobni  ale mi osobiscie bardziej sie podoba spiew garego niz sida bo ich porownalam i gary ma ladniejszy glos  a jesli chodzi o bethoveena to mam prawie wszystkie jego utwory i przeczytalam 3 jego biografie ogulnie to fajny byl^^

#3 2006-09-25 01:06:32

reddie

ADMINISTRATOR

SkÄ…d: Szczecin/Bydgoszcz

ca³om - ca³±
odtwurca - odtwórc±
ogulnie - ogólnie

o.o. (sailormary, nie gniewaj siê, ¿e poprawiam, ale jak poczytasz forum, to gdzie¶ jest info na temat mojej "misji" ;) )

Je¶li chodzi o odtwarzanie przez Gary'ego postaci, które zaistnia³y w historii ludzko¶ci (Ludwig, Sid), to mogê powiedzieæ tylko jedno: chapeau bas.

#4 2006-09-27 18:27:42

gary1oldmansailormary

POCZ¡TKUJ¡CY

sorki za bledy ^^

#5 2006-09-30 09:14:34

Rosencrantz

GARYOLDMANIAK ***

1103026

Ja nie wiem ale ostatnio pa³am wiêksz± mi³o¶ci± do muzyki powa¿nej. Ludwig <3

A i tego pani mnie zwerbowa³a do chóru, jako sopran, no i bêdê ¶piewaæ Odê do Rado¶ci. ³o

http://s17.photobucket.com/albums/b90/D … go%202006/

Hehe imprezy z Kaszan±/Rosencrantz - samo zdrowie

#6 2006-10-01 16:19:07

reddie

ADMINISTRATOR

SkÄ…d: Szczecin/Bydgoszcz

"Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium..." :mrgreen: Ciekawe, czy Ludwig van Beethoven mia³ w sobie rado¶æ? Bo je¶li wnioskowaæ z kreacji Gary'ego, mia³ chyba powa¿ne problemy emocjonalne i depresjê, co mnie nie dziwi. Ciê¿ko zmagaæ siê z w³asnym geniuszem. Oldman co¶ o tym musia³ wiedzieæ, gdy przygotowywa³ rolê...

#7 2006-10-02 16:14:56

Lucy

GARYOLDMANIAK

reddie napisał:

Ciekawe, czy Ludwig van Beethoven mia³ w sobie rado¶æ? Bo je¶li wnioskowaæ z kreacji Gary'ego, mia³ chyba powa¿ne problemy emocjonalne i depresjê, co mnie nie dziwi.

Je¿eli faktycznie "Wieczna mi³o¶æ" jest filmem traktuj±cym o ¿yciu Beethovena (bo szczerze mówi±c nie wiem ile w nim fikcji, a ile faktów), to trzeba przyznaæ, ¿e nasz mistrz nie mia³ zbyt wielu powodów do rado¶ci...
Mo¿e i bywa³y w jego ¿yciu chwile szczê¶cia, ale trudno nazwaæ go cz³owiekiem szczê¶liwym.
Wbrew pozorom cierpia³ przecie¿ nie tylko przez swoje kalectwo, ale w³asnie przez swój geniusz. Jego wielko¶æ zas³ugiwa³a na podziw i ho³dy, których nie by³ w stanie przyjmowaæ tak, jakby tego chcia³. St±d frustracja.
Z drugiej jednak strony, nie od dzi¶ wiadomo, ¿e z bólu, pustki i osobistych dramatów rodz± siê najwiêksze, najpiêkniejsze dzie³a. Twórca musi "za miliony kochaæ i cierpieæ katusze", do koñca samotny i nieszczê¶liwy.
Gary kreuj±c postaæ Ludwiga mo¿e faktycznie odnalaz³ w jego ¿yciu wiele z w³asnych do¶wiadczeñ (film wyra¼nie wskazuje na winê ojca w nieszczêsciu syna)... 
Znowu potrz±sa³ snow-shaker'em pe³nym w³asnych emocji...

To ona, moja samotno¶æ, mój Anio³ Ciszy, mój cieñ,
spokojna przystañ i odch³añ, jest lustrem, ¼ród³em i snem...

#8 2006-10-03 07:11:52

Rosencrantz

GARYOLDMANIAK ***

1103026

Faktów jest tyle ¿e mia³ parê lasek, by³ okropny dla ludzi, i by³ geniuszem:)

Snow-shaker!

http://s17.photobucket.com/albums/b90/D … go%202006/

Hehe imprezy z Kaszan±/Rosencrantz - samo zdrowie

Stopka forum

RSS