Napiszcie, jakie s± Wasze oczekiwania co do strony fanów. Co chcieliby¶cie na niej znale¼æ? Jakie opcje interaktywne interesowa³yby Was? Np. mo¿liwo¶æ pisania komentarzy do zdjêæ, czat, ankiety? Jakie materia³y ¿yczyliby¶cie sobie zobaczyæ? Artyku³y, zdjêcia, wywiady, cytaty? Piszcie, proszê.
Galeria bêdzie zawiera³a WSZYSTKIE te same zdjêcia co u Laurie (mam Jej pozwolenie, oczywi¶cie!). Postaram siê zrobiæ opcjê komentarzy, obiecujê. Wywiady bêdê t³umaczyæ sukcesywnie, ale to zabiera sporo czasu, wiêc nie bêdzie ich od razu 50, na pocz±tek zrobiê kilka.
Mam ogromn± pro¶bê! Czy chcia³oby siê Wam pozbieraæ po kilka cytatów (w jêzyku polskim) z ka¿dego filmu z Gary'm? I wys³aæ na mój adres? Myslê, ¿e to usprawni³oby pracê. By³abym niezmiernie wdziêczna.
Je¿eli chcesz mogê ci pomóc z t³umaczeniem wywiadów, albo co¶...
A mam jeszcze pytanko: czy strona bêdzie dwujêzyczna czy tylko po polsku??
Naprawdê mog³aby¶ mi pomóc z t³umaczeniem? Jeste¶ anio³em!
Je¶li siê zgodzisz, przy¶lê Ci mailem jaki¶ tekst (postaram siê w miarê krótki na pocz±tek;) ).
Strona póki co bêdzie o tyle dwujêzyczna, ¿e czê¶æ tekstów bêdzie po angielsku. W miarê rozwoju projektu oczywi¶cie bêdê stara³a siê ten stan rzeczy zmieniæ ;) Jednak wersji stricte angielskiej nie bêdzie - jest tyle stron o Gary'm po angielsku, chocia¿by rewelacyjna strona Laurie garyoldman.info (w pewnym senie moja strona to polska wersja tej strony je¶li chodzi o zawarto¶æ (ustali³am to z Laurie).
Pozdrawiam!
Jasne! By³abym zaszczycona mog±c pomóc w tak szczytnym projekcie. Tekst nie musi byæ krótki, lubie wyzwania
Mój mail to: magdalena_run@wp.pl
SPECJALNE PODZIÊKOWANIA nale¿± siê Magi, dziêki której mo¿na poczytaæ pierwszy artyku³ przet³umaczony na polski , Ani, która wzbogaca galeriê zdjêæ oraz Lady Snape i Bartkowi, których wspania³e recenzje filmów mo¿na równie¿ przeczytaæ na stronie
Jeste¶cie wspaniali!
Nasuwa mi siê pytanie: czy Pañstwo sobie ¿ycz± mo¿liwo¶æ rejestracji na stronie i stworzenie w³asnego unikalnego profilu u¿ytkownika (dostêpnego tylko dla innych zarejestrowanych u¿ytkowników) z w³asn± galeri± zdjêæ, informacjami o sobie, miniblogiem itp? Tak podobnie jak na filmwebie np. Ponadto, czy przyda³yby siê opcje komentarzy na stronie, np. przy recenzjach, artyku³ach, multimediach? Zamierzam zainstalowaæ co¶, co pomo¿e zastosowaæ takie opcje, jednak jeszcze nie umiem tego zrobiæ. Je¶li jednak by³by pozytywny odzew, to pewnie siê zmobilizujê i siê nauczê ;)
GARYOLDMANIAK ***
yyy ja jestem za! podoba mi sie opcja komentów pod artykó³ami itp .
Mój braciszek mówi:
"¯eby zrobiæ rejstracje na stronie trzeba znaæ dobrze jêzyk php, a ponadto serwer musi obs³ugiwaæ bazy danych, Mysql i Php... Powodzenia"
No, oczywi¶cie, ¿e serwer obs³uguje to wszystko. Jak inaczej zrobi³abym galeriê Coppermine? ;) Teraz wiêkszo¶æ serwerów ma takie mo¿liwo¶ci. Chyba Mambo pozwala na zrobienie rejestracji. Ale jak zainstalowaæ Mambo? Pewnie to tak samo banalnie proste, jak Coppermine, tylko oczywi¶cie ja czego¶ nie wiem podstawowego
GARYOLDMANIAK *
Rejestracja i profil - jak najbardziej, ja jestem za. I zdecydowanie podoba mi siê pomys³ mo¿liwo¶ci komentowania recenzji i artyku³ów. No to do roboty
No, tak, odd¼wiêk pozytywny ju¿ mamy, teraz by siê przyda³o trochê wiedzy z mojej strony... Mog³abym w zasadzie zrobiæ komentarze ju¿ teraz, bo wkleiæ zwyk³y skrypt to nie problem, jednak wola³abym zintegrowaæ Mambo z t± stron±, bo wydaje mi siê, ¿e tak by³oby i ³adniej i wygodniej, je¶li chodzi o efekt i u¿ytkowanie, i zarz±dzanie oczywi¶cie. Postaram siê jak najszybciej tego nauczyæ.
GARYOLDMANIAK *
Czarna magia dla mnie, o czym Reddie mówisz. Wychodzi na to, ¿e ja w czasie tworzenia mojej strony nie dopiê³am nawet do poziomu podstawowego