U mnie to garyoldmania zaczê³a siê w³a¶nie od tego filmu. Przerzuca³am sobie kana³y w tv i przypadkowo zatrzyma³am siê na jakim¶, gdzie zaczyna³ siê w³a¶nie "Mroczny cieñ sprawiedliwo¶ci". Z ka¿d± minut± ogl±dania nabiera³am przekonania, ¿e Gary Oldman jest kadydatem na mojego ulubionego aktora. Opêta³ mnie i zniewoli³ t± rol±. Piêknie ukaza³ te moralne rozterki Bena. I ca³± wêdrówkê od nieco bezczelnego gówniarza do dojrza³ego moralnie cz³owieka. "Geniusz" pomy¶la³am sobie. Ta chora relacja z Martinem jest przera¿aj±ca. Sceny, które najbardziej zapad³y mi w pamiêæ: gdy Ben znajduje cia³o w parku i wpada w panikê, gdy Ben kocha siê z Ellen, i przeplatane jest to gr± w squasha (ta w¶ciek³o¶æ!) oraz nerwowa koñcówka filmu z Martinem i Benem na sali s±dowej. Lubiê tê rolê. Faktycznie do¶æ mroczna. Lubiê, gdy Gary pokazuje siê w filmie jako postaæ moralnie niejednoznaczna, pogubiona trochê (co nie znaczy, ¿e nie lubiê Jego czarnych charakterów ;) ).
GARYOLDMANIAK *
Ciekawie siê zapowiada, aczkolwiek ja nie widzia³am. Mo¿e kiedy¶ to w telewizji zobaczê, chocia¿ w³a¶ciwie na co ja liczê Szczerze mówi±c, zawsze lubiê mieæ t± ¶wiadomo¶æ, ¿e jeszcze wszystkich filmów z Gary'm nie obejrza³am, bo zawszy czym¶ nowym mo¿e mnie zaskoczyæ i przynajmniej mam czego oczekiwaæ z nadziej±. G³upie, wiem, ale szczere
Lady Snape napisał:
Mo¿e kiedy¶ to w telewizji zobaczê, chocia¿ w³a¶ciwie na co ja liczê
Ostatnio powtarzali na AleKino! przez chyba 2 tygodnie. Wiêc szansa jaka¶ jest ;) Ale z innymi stacjami faktycznie mo¿e byæ gorzej...
Widzieli¶cie Pañstwo? ;) Je¶li kto¶ jeszcze nie widzia³: http://www.youtube.com/groups_videos?name=garyoldmania - Criminal Law w 16 czê¶ciach mo¿na ogl±daæ (póki co, bo pewnie usun± prêdzej czy pó¼niej).