Tak sobie pomyślałam, że może warto byłoby sobie polecać różne dobre filmy, które nasza wspaniała telewizja emituje. Piszcie co warto zobaczyć! Podajemy tytuł, datę i godzinę emisji oraz nazwę kanału, na którym można film obejrzeć, i ewentualnie krótki komentarz.
Moje typy:
29 kwietnia:
"Maska" Bogdanovicha 16:25, Ale Kino! - strasznie dawno nie widziałam tego filmu... "Człowieka-słonia" mogliby też puścić.
"Milczenie owiec" 23:00, TVP1 - dang! TVP1! (lub jak ktoś woli - "Wilk" 22:00, Polsat)
30 kwietnia:
"Klient" 17:00, Ale Kino!
1 maja:
"Rejs" 16:35, Ale Kino! - "Wie pan co, oni nas biorą za kogoś, kto miał przyjechać na statek służbowo."
2 maja:
"Siedem" 23:00, TVP1, ewentualnie druga opcja - "Czarny kot, biały kot" 22:45 , TVP2, i trzecia - "Fatalne zauroczenie" 22:30, TVN (i co tu wybrać?)
4 maja :
"Nóż w wodzie" 23:45, TVP1 i "Król Ubu" 1:15, HBO2
5 maja:
"Zakochany bez pamięci" 13:10, HBO2 (bardzo lubię ten film)
Ok, wystarczy na dziś. Niestety nic z Garym nie ma :cry:
>>>Oraz Uwaga Propozycja Specjalna!<<<
"Zabijaka, zabijaka!" - 27 kwietnia - 22:15 - TV4 :lol: :lol: :lol:
GARYOLDMANIAK ***
dziś będzie Bruce wszechmogący na TVP1 o 20:15 i Bumerang na TVN o 21:45
a jeśli ktoś lubi kabarety to moze sobie dziś łoglądnąć Marixa, czyli 1000 kabaretowych światów TVP2 o 19:55 i 20:55.... ahhh czemu zawsze jest tak że fajne rzeczy lecą akurat o tej samej porze... no i na co by sie tu zdecydować hmm?
29 kwietnia, sobota (DZISIAJ), 20:00 "Strach na wróble" Ale Kino!
GARYOLDMANIAK ***
ehhh ale leci akurat wtedy co nasz Tanec ze śmiercią ... ehhh trzeba będzie obmyślić plan
Ostatnio edytowany przez tonks (2006-05-06 09:55:01)
30 maja 22:10 HBO2 - "Kawa i papierosy"
30 maja 9:35 Cinemax - "Footloose" (a ja sobie nie obejrzę ... e, bez sensu)
GARYOLDMANIAK *
Ktoś oglądał wczoraj "Łowcę jeleni" na Polsacie? Świetny, ale i ciężki film (w końcu rozliczenie z Wietnamem). Dziś Polsat proponuje co nieco z lżejszego repertuaru: "Zabijanie na śniadanie". Komedia z zawodowym mordercą w roli głównej. Gra go John Cusack, którego bardzo lubię (za zabawne role :]), razem ze swoją siostrą, równie sympatyczną Joan Cusack.
Wczoraj nie oglądałam, ale w ogóle widziałam "Łowcę jeleni". Znakomity obraz. Jednak nie jest to film, do którego wracam często, bo po takim seansie sporo czasu zajmuje mi powrót do psychicznej równowagi
GARYOLDMANIAK *
To prawda, a że wczorajszy seans skończył się za kwadrans 2 nad ranem , poszłam spać raczej nie w błogim nastroju... W tematyce wojny w Wietnamie jeszcze większe wrażenie wywarł na mnie film pt. "Drabina Jakubowa". Bardzo mocny i przerażący. Nie polecam na leniwe sobotnie wieczory, ale ogólnie trzeba zobaczyć. Dzisiaj koniecznie muszę obejrzeć tą komedię z Cusackiem po wczorajszym, bo rzeczywiście jeszcze to we mnie siedzi...
GARYOLDMANIAK ***
2 czerwca, Piątek godz22:20 na Polsacie jest film Dziewiąte wrota z boskim Johnnym Deppem (ale Gary oczywiście jest bardziej boższy jeśli można to tak ująć)...film wart obejrzenia szczególnie jeśli sie przeczytało książke - ale nawet jeśli nie to i tak polecam
Ostatnio edytowany przez tonks (2006-05-27 13:07:36)
GARYOLDMANIAK *
Bardziej boższy Zauważyłam od pewnego czasu, że Johnny również cieszy się całkiem sporym powodzeniem tutaj. Więc przyznam się, że to też jeden z moich ulubionych aktorów, prawdopodobnie zaraz za Gary'm. A "Dziewiąte wrota" oceniam tak średnio, bo ani mnie nie powalił ten film, ani nie odrzucił aż tak bardzo. A jeśli chodzi o takie sataniczne wątki i Polańskiego, to dużo bardziej wolę "Dziecko Rosemary".
Film jest z deka nudnawy, ale całkiem daje do myślenia, zwłaszcza jak się troche o nim poczyta na boardach imdb... ;)
A wczoraj leciał Joe Black oglądałyście?? Jak wam się podoba, bo dla mnie jest super, kolejny czarujący film o niezwykłej, pozaziemskiej miłości... (obok City of Angels, Practical Magic i Just Like Heaven)