GARYOLDMANIAK *
Dokładnie Chociaż akurat na te filmy się nie skuszę, bo już je mam (a jakżeby inaczej...). Może pójdą za ciosem i sprezentują nam coś rzadziej pojawiającego się w prasie. Wiem, takie tam mrzonki :]
Tak mi się coś przypomniało: mam nadprogramowe jedno DVD z gazety "Prawdziwy Romans", z napisami. Mogę podarować komuś, kto nie ma. Wszyscy już pewnie mają, ale tak gwoli informacji piszę
GARYOLDMANIAK *
To samo słyszałam Ale dokładnie nie pamiętam. Swoją drogą, trochę zapuściliśmy to forum ;>
Swoją drogą, masz rację Lady Snape ;) Proponuję zabrać się za remoncik ;)
nie wie ktoś może czy w tej gali albo w czymś galo podobnym jest jeszcze film "małe jest piękne"? bo mi te gazety gdzieś pouciekały i powyłazić nie chcą, no =='
GARYOLDMANIAK
Hm...jak przechodziłam dzisiaj koło kiosku, to wydawało mi się, że mignęła mi za szybą buźka Gary'ego. Ale ja wszędzie widzę buźki Gary'ego, więc nie sądzę, żeby było to równoważne z obecnością Gali w owym kiosku:D
Ooo.... Genialny Flowerpower właśnie odkrył obecność filmu na allegro.pl. Rzucam link: http://www.allegro.pl/item241316737_mal … e_dvd.html
Andra, kochanie, Małe jest piękne było z numerem 32, a w kioskach szaleje 38 właśnie xD
aaaaa! dlaczego ja nigdy nie jestem na czaaasieee?! idę się pociąć. powiedzcie Garemu, że zginęłam przez niego. niech ma wyrzuty sumienia, a co!
GARYOLDMANIAK
Pierwsze, co zrobiłam rano to założyłam spodnie i kurtkę na piżamę i pobiegłam do kiosku, boby mi później Gary'ego wykupili:D
Andro, tyś jest autentycznie z Warszawy?
ZAGLĄDAJĄCY
Mam pytanie - czy Leon z Wyborczej ma dobre tłumaczenie? Nie wiem co jest z tym filmem ale bardzo często jest źle tłumaczony. Rekordy głupoty pobiła wersja puszczana kiedyś na TVP2, gdzie wszystkie soczyste przekleństwa zostały zastąpione jakimiś "cholerami" albo "ojej". Kupiłam sobie ostatnio DVD z Leonem i tam też jest złe tłumaczenie. Gdy w scenie zabicia rodziców Matyldy Gary opowiada o swoich muzycznych "fascynacjach" (pokładam sie zawsze ze śmiechu na tym) mówi na koniec "Posłuchaj Brahmsa, też jest świetny". W filmie zostało to przetłumaczone "Posłuchaj Bronxa"(!) Myślałam, że się przesłyszałam, ale nie. Przecież Oldman bardzo wyraźnie mówi Brahmsa. Co za ćwoki z tych tłumaczy? A poza tym kto to jest Bronx? Ktoś wie? Jestem ciekawa jak jest w Wyborczej. Nie lubię jak profanują klasykę...
GARYOLDMANIAK
Wydanie z Wyborczej ma napisy tłumaczone przez tę samą panią, która tłumaczyła do tego wydania sklepowego ( wiem, bo pobiłam wszelkie rekordy w wypożyczaniu z wypożyczalni owego wydania xD) Ale napisy są zdecydowania lepsze niż lektor. Widziałam takie tłumaczenie, w którym Matylda mówi: "to tylko głupi papieros"
Andruś, piszę na pw, żeby forum nie zaśmiecać, bo sprawę mam i potrzebuję rodowitej Warszawianki^^
nic nie dostałam albo nie umiem klikać w coś gdzie się odbiera wiadomości, co jest wielce prawdopodobne
tłumaczenie w Leonie - nie jestem w stanie zweryfikować, bo czasu nie miałam na obejrzenie. fak. zawsze brakuje czasu. muszę o nadrobić, posadzić się przed tiwi, wziąć kubek gorącej herbaty i rozwalić tego Zawodowca ^^
GARYOLDMANIAK
O, ja też bym sobie zasiadła przed telewizorem, kubkiem herbaty, kilkoma batonikami w zanadrzu, Garym na ekranie i, ewentualnie, chłopakiem sąsiadki przy boku ( jeszcze go ta koza trzyma w sidłach, ale ja już niedługo go zaciągnę do ołtarza ^^)
A., nie wątp w swe umiejętności informatyczne, pw już wysyłam, bo wczoraj zapomniałam:angel: