#1 2008-05-17 09:49:19

reddie

ADMINISTRATOR

SkÄ…d: Szczecin/Bydgoszcz

Galeria zdjêæ na stronie - szybko jaki¶ informatyk, hilfe!

Zaraz mnie szlag trafi

W galerii jest pe³no spamu (w komentarzach), a ja nie mogê siê tam od jakiego¶ czasu zalogowaæ

Przy logowaniu galeria mówi:

Warning your browser does not accept script's cookies
Uwaga, Twoja przegl±darka nie obs³uguje skryptów cookies

Kto¶ wie co z tym fantem zrobiæ? Pliiiiiiiiiz, niech kto¶ wie...

Mam oczywi¶cie w³±czon± obs³ugê cookies w przegl±darce (FF Mozilla/5.0, IE).

#2 2008-05-18 07:13:53

reddie

ADMINISTRATOR

Re: Galeria zdjêæ na stronie - szybko jaki¶ informatyk, hilfe!

Ju¿ wiem. Nie pomy¶la³am o najbardziej oczywistej rzeczy. Atak hakerów
Tak wiêc kochani moi - galeria na razie wygl±da jak wygl±da. Zasadniczo powinnam j± w ogóle wywaliæ z serwera... Ale to zajmie strasznie du¿o czasu. Na razie wiêc galeria zostanie. A jak tylko czas mi pozwoli zrobiê porz±dek. Czyli wszystko od nowa... Koniec czerwca pewnie. Chyba, ¿e siê znajdzie jaki¶ wolny weekend, podczas którego bêdê mia³a wenê twórcz± (bo najpierw muszê rozkminiæ JAK to naprawiæ).

Kurde, hakerzy

#3 2008-05-21 20:50:16

Melody

GARYOLDMANIAK

764559
SkÄ…d: Nibylandia

Ech... niestety nie wiem co z tym zrobiæ. Jej ale siê wszystko musia³o zr±baæ... Popytam znajomych - mo¿e jaki¶ bardziej zorientowany w dziedzinach informatyki, bêdzie móg³ nam pomóc. Taka piêkna galeria, tyle pracy. Mam nadziejê, ¿e uda nam siê to jeszcze uratowaæ.

Jest taki stary dowcip. Dwie wa¿ne damy jedz± w resorcie Catskill Mountain. Jedna z nich mówi: ,,Jedzenie jest tu naprawdê okropne." A druga mówi: ,,Tak wiem. I jakie ma³e porcje." Takie w³a¶nie mam podej¶cie do ¿ycia. Pe³ne samotno¶ci, smutku, cierpienia i niezadowolenia. I to wszystko o wiele za szybko siê koñczy.

#4 2008-05-22 22:58:17

reddie

ADMINISTRATOR

Na szczêscie mam wszystkie zdjêcia zarchiwizowane, wiêc spoko - najwy¿ej od nowa sie wszystko zrobi. I obawiam siê, ¿e tak w³a¶nie trzeba bêdzie, bo syf w skrypcie jest nieziemski Tak cos czujê, ¿e nie wystarczy ponadpisywaæ wszystkiego. Ale ja siê nie znam, wiêc mo¿e siê mylê...

Na razie znalaz³am info na forum coppermine'owym, ale jeszcze nie wczyta³am siê w detale. Nie jestem jedyna, która ma ten problem. Sobie hakerzy poszaleli

Pamiêtam, ¿e Laurie z garyoldman.info swego czasu mia³a gorszy problem - zhakowali jej ca³± stronê! Taki mi siê wniosek nasuwa (nie znam siê na hakerskich zwyczajach), ¿e hakuje siê tylko te popularne systemy typu w³a¶nie coppermine, mambo/joomla (Laurie ma garyoldman.info na joomli w³a¶nie). W zwi±zku z tym zaczynam odczuwaæ niechêæ do przeniesienia garyoldmanii na system zarz±dzania tre¶ci± typu mambo albo joomla (a przecie¿ mia³am w planach). Taka stronka "w³asnorêczna" jako¶ chyba bezpieczniejsza jest, bo to ¿adne wyzwanie dla hakera. Bo tak± zhakowaæ to pewnie piece of cake. A poza tym z ³atwo¶ci± mo¿na wszystko nadpisaæ. Chyba...

No, trudno, zdarza siê. Teraz bêdê lepiej pilnowaæ aktualizowania wersji coppermine'a... Bo nie przysz³o mi do g³owy, ¿e to a¿ takie wa¿ne

#5 2008-05-26 20:30:58

Melody

GARYOLDMANIAK

764559
SkÄ…d: Nibylandia

Dla mnie to ogó³em jest czarna magia ale staram siê co¶ zrozumieæ.
Popytam na forum tak¿e po¶wiêconemu Gary'emu i jeszcze na innym - mam nadziejê, ¿e kto¶ co¶ poradzi chocia¿, bo ja sama co najwy¿ej mogê ... pop³akaæ nad rozlanym wywarem.

Ostatnio edytowany przez Melody (2008-05-26 20:38:22)

Jest taki stary dowcip. Dwie wa¿ne damy jedz± w resorcie Catskill Mountain. Jedna z nich mówi: ,,Jedzenie jest tu naprawdê okropne." A druga mówi: ,,Tak wiem. I jakie ma³e porcje." Takie w³a¶nie mam podej¶cie do ¿ycia. Pe³ne samotno¶ci, smutku, cierpienia i niezadowolenia. I to wszystko o wiele za szybko siê koñczy.

Stopka forum

RSS